CURSUS BEWUSTWORDING

De essentie van een holistische levensstijl is dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. De rode draad hierin is om eerst een 'opgeruimde' binnenwereld te creëren, zodat je van daaruit kan leven vanuit je volle potentieel.

Deze cursus is een trainingsreeks in (kleine) groep van telkens 4 contactmomenten per module die verspreid zijn over enkele weken. We starten en begeleiden je in je persoonlijk traject rond bewustzijnsgroei, startende bij je kern.

Energetisch werk vormt voor ons de brug naar het onzichtbare veld. Waar dit kan en gewenst is, passen we deze technieken en kennis ook toe in de cursus.

Voor mensen die:


  • het gevoel hebben geleefd te worden of te leven voor anderen, voor de steeds toenemende druk van de maatschappij, of voor de verschillende rollen die je moet vervullen;
  • zich meer verbonden willen voelen, met zichzelf, met anderen, de natuur, en indien ze hiervoor open staan, voor de kosmos;
  • het gevoel hebben onder druk te leven of niet meer stil kunnen staan;
  • zich afvragen of er meer is dan enkel functioneren;
  • meer willen weten over hoe ze dichter bij zichzelf kunnen komen;
  • willen leren hoe ze meer uit het leven kunnen halen;
  • willen leren hoe ze hun eigen leven in handen kunnen nemen en dat kunnen maken tot een leven waarin ze ten volle genieten en de regisseur blijven;
  • lichter en vrijer willen leven.

Opbouw Cursus Bewustwording

MODULE 1 - DE WEG NAAR JEZELF
MODULE 2 - CREËER JE EIGEN LEVEN
MODULE 3 - ZORGEN VOOR JEZELF
MODULE 4 - EEN LEVEN VOL ZIN


MODULE 1 - De weg naar jezelf

Mensen zijn tegenwoordig vaak geneigd om gehaast te zijn en leven daardoor voornamelijk vanuit het hoofd. Hierbij vergeten we dat de echte kennis van wat we nodig hebben in ons lichaam zit opgeslagen. Door verder te gaan op automatische piloot kunnen stress, vermoeidheid, ziektes... dichterbij komen te staan.
In deze module leer je dat je kan herkennen wat je echt nodig hebt door bewust om te gaan met je eigen lichaam, gedachten en emoties.  Hierop kan je dan je keuzes baseren. Op die manier zorg je ervoor dat je -samen met je hoofd- beslissingen kan nemen die echt bij je passen.

MODULE 2 - Creëer je eigen leven

We gaan in deze module dieper in op keuzes maken en hoe je hierdoor je eigen leven kan creëren. Wat is bewust kiezen, hoe doe je dit en waarom is dit zo belangrijk? Bovendien gaan we bekijken welke invloeden bij jou nog een rol spelen bij het kiezen. Wat zijn je blokkades, valkuilen of remmingen en hoe kan je hiermee om gaan? Leer je leven zo te veranderen en in te richten dat je opnieuw je eigen regie in handen hebt.

MODULE 3 - Zorgen voor jezelf

Eens je je bewust bent van wat je echt nodig hebt om gelukkig te zijn en weet hoe je daarvoor kan kiezen, is het belangrijk dat je leert hoe je voor jezelf kan zorgen eens je dit in je omgeving of in je maatschappij wil toepassen.

In deze module leer je onder andere je eigen grenzen te herkennen en bewaken, hoe je nee kan zeggen in een grenzeloze maatschappij, hoe je in je eigen energie kan blijven staan - ook wanneer je bij anderen bent, hoe je met negativiteit kan omgaan, en hoe de aarde je hierbij de weg wijst door 'toevalligheden', synchroniciteit en signalen.


MODULE 4 - Een leven vol zin

Loop jij ook rond met de volgende vragen: wat komen we hier nu eigenlijk doen? Wat is de bedoeling van dit alles? Is er een grote onderliggende structuur of niet? We bekijken deze vragen vanuit wetenschappelijke en spirituele hoek en slaan de brug waar dit kan.

We onderzoeken samen met jou wat je specifieke levenslessen zijn en geven je kennis door die je uitdaagt om het leven anders en met een kritische blik te kunnen bekijken. Enkel wanneer de nieuwe kennis aansluit bij je eigen intuïtie of intern kompas nodigen we je uit om je hierin verder te verdiepen en deze kennis toe te passen in jouw leven. Topics die hierbij aan bod kunnen komen zijn: concept Lichaam - ziel - geest, je levenslessen, je unieke blauwdruk, wat is karma?, waar eindigt en begint leven?

TARIEF

Per module van 4 lessen (3u/les) betaal je 180€