Over Chris

Mijn naam is Chris Stevens. Al van jongsaf heb ik een grote interesse voor de menselijke psyche, voor gedrag, onderliggende gevoelens, beweegredenen en sociale interacties tussen mensen. Dit was dan ook mijn drijfveer om psychologie te gaan studeren. Na mijn studies koos ik in 2009 voor een job in het (buitengewoon) onderwijs. Sindsdien sta ik in voor de begeleiding van leerlingen, van kleuter tot secundair, met autisme, met emotionele moeilijkheden en/of moeilijk hanteerbaar gedrag. Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met heel veel plezier en overgave.

Sinds 2021 werk ik als zelfstandig psycholoog/coach. Ik ben erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 852109288) en bezit een visum om als psycholoog te mogen werken (visumnummer: 355454). Vanuit de ervaring en de overtuiging dat kinderen sterk beïnvloed worden door wat wij hen als volwassenen, als ouders voordoen, zal de focus bij Solis coaching liggen op de verbinding met elkaar en het samen groeien, uiteraard telkens op maat. Dit zorgt vaak voor meer duurzame veranderingen.

Ikzelf leerde pas op latere leeftijd verbinding maken met mezelf, met m'n gevoel en met onderliggende, onbewuste behoeften. Deze bewustwording zorgde ervoor dat ik meer verantwoordelijkheid kon nemen voor het invullen van deze behoeften. Tot mijn grote verbazing had deze verandering bij mezelf een grote impact op de mensen rondom mij, op hun houding tegenover mij en onze onderlinge relatie. Met mijn groeiproces als mens en als mama in mijn rugzak, dat weliswaar nog steeds met vallen en opstaan verloopt, wil ik naast kinderen, jongeren en hun ouders wandelen op hun tocht naar een bewuster leven, in verbinding met zichzelf en zo ook in echte, diepe verbinding met elkaar, vanuit ieders authentieke zelf, vanuit ieders zonnetje binnenin. Soms raken we de weg even kwijt of nemen we een pad dat ons brengt naar een plek waar het minder goed voelt, waar het koud en kil is, waar het regent, … . Dan wil ik graag samen op zoek gaan naar die warme stralen van dat zonnetje binnenin, dat daar altijd al was…

"Ik ben er van overtuigd dat je vanaf de geboorte alle kracht en wijsheid in je hebt om te zijn wie je bent en om te bereiken wat je maar wil. Daar hoef je niets voor te doen of niets voor te veranderen. Het zit in jou. En samen vinden we de weg. Ik geloof in jou!"


Chris Stevens
Tel. +32(0)484 68 18 90
Emailadres: chris@soliscoaching.be