Over Annelies

Mijn naam is Annelies Verellen. Als persoon sta ik met een open blik in het leven, ben ik bevlogen en creatief. Ik geloof in de kracht van eenieder en dat jijzelf alles in je hebt om jouw leven te leven. Doorheen de jaren groeide mijn geloof dat ieder persoon uniek is, dat emoties en behoeften ons gedrag beïnvloeden - vaak onbewust - , en dat groei gepaard gaat met vallen en opstaan.

Van opleiding ben ik orthopedagoog en in de ondersteuning van mensen met een beperking werd ik gebeten door het model van emotionele ontwikkeling. Door ook zelf meer te gaan verbinden met mijn innerlijke wereld en te kiezen voor bewustwording maakte ik daarnaast kennis met de systemische visie, het belang van behoeften en leerde ik naast mijn hoofd weer verbinden met mijn hart en buik. Verder blijven mijn man en drie kinderen, mijn familie en vrienden me dagdagelijks inspireren in mijn kijk op 'jezelf zijn'. Want jezelf zijn, is in mijn beleving een levenslang proces met vallen en opstaan. Dit alles kleurt me in wie ik ben als persoon en pedagoog en wakkerde mijn passie aan om naast pedagoog ook te gaan coachen.

"Vanuit geloof in ieders kracht ondersteun ik graag mensen, groot en klein, 
om ruimte te maken voor emoties en behoeften, taal te geven aan hun innerlijke wereld, bewustwording te creëren en vandaar je eigen weg weer te gaan."

Zo startte ik als coach in bijberoep in praktijk Klimop in Lommel. Ik richtte me enerzijds op volwassenen individueel, anderzijds op ouders en kinderen of jongeren in hun gezamenlijk verhaal. In 2023 maakte ik de keuze om me de komende jaren nog meer te verdiepen in deze laatste groep, samen met mijn collega Chris in onze eigen praktijk Solis. Mijn geloof dat de kansen van kinderen om zichzelf te zijn enorm beïnvloed worden door wat wij hen als volwassenen voorleven, roept me op om nog meer met ouders en kinderen samen aan de slag te gaan.

Naast mijn werk bij Solis, werkte ik als gezinsbegeleider bij pleeggezinnen, als orthopedagoog, mobiele begeleider en nu als pedagogisch coach in de kinderopvang.

Annelies Verellen
Tel. +32(0)485 03 31 20
Email: annelies@soliscoaching.be