VOOR BEDRIJVEN


VORMING: TEAMOPSTELLING

Wat speelt er in jullie team? 
Welke inzichten zijn er nog nodig?


Een familieopstelling is een methode om meer inzicht te krijgen in onderlinge relaties. Het brengt in kaart wat jouw rol is in een systeem - in dit geval jouw familie - waarin je je bevindt. Je ontdekt hoe jij en anderen in het systeem elkaar be├»nvloeden en met elkaar communiceren en leert patronen te herkennen. Het helpt om een probleem in je leven op te lossen of om een vraag te beantwoorden.  

Loop jij bijvoorbeeld vaak tegen problemen aan? Of kan je met bepaalde mensen niet goed opschieten? Misschien ben je te afhankelijk van iemand, of is iemand te afhankelijk van jou. Een familieopstelling helpt jou te zien waar je vastloopt of juist schittert.

Hoe gaat dit in zijn werk? 

De deelnemer door wie de familieopstelling aangevraagd wordt formuleert zijn vraag waar hij/zij helderheid over wil krijgen.  Daarna wordt de familiestamboom van de aanvrager visueel uitgetekend door de begeleider. Representanten worden vervolgens door de aanvrager uitgekozen en gevraagd om de rol van een bepaald familielid te vertegenwoordigen. Deze worden op gevoel opgesteld in de ruimte. 

De begeleider geeft eenvoudige instructies en stelt de deelnemers vragen. Hierdoor wordt duidelijk hoe iedereen met elkaar verbonden is en worden verwachtingen en gevoelens hardop uitgesproken. Je ziet mogelijkheden, voelt hoe dingen anders kunnen en je leert jezelf beter en dieper kennen.  

Ook als representant kan je veel bijleren over jezelf, je zal merken dat je niet voor niets juist die bepaalde rol voorgesteld krijgt. 

Miek Vandenberk

Time Management

Stressbeheer

TARIEF

Offerte aan te vragen